Turizm İşletmeciliği (İngilizce) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Turizm işletmeciliği mesleğinde ulusal ve uluslararası düzeyde yönetim kademelerinde hizmet verebilmek için gerekli bilgi, beceri ve tutumlarla donatılmış, turizm endüstrisinin mevcut ve potansiyel ihtiyaçlarının farkında olan, insanlara hizmet etmeyi özümsemiş ve hayat boyu öğrenmenin önemini kavramış, Dünya Turizm Örgütünün Etik ilkelerini bilen turizm işletmecileri yetiştirmektir.



Turizm İşletmeciliği programı mezunları; konaklama alanı için seyahat acentaları, tur operatörleri, tedarik ve ekipman sağlayıcıları, mutfak alanı için yiyecek ve içecek endüstrisini içerin hizmet alanları, kongre ve fuar organizasyonları, pazarlama ve halkla ilişkileri hizmeti veren şirketler, animasyon ve rekreasyon faaliyetleri veren şirketler, müze ve örenyerleri gibi kültürel miras alanları, turizm faaliyetlerini barındıran havayolu, deniz ve karayolu ulaşım şirketlerinde çalışabilirler. 


Tarihçe
2547 Sayılı Kanun gereği 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmasına 1982 yılında karar verilen Yüksekokul bünyesinde faaliyet gösteren bölümümüz fiziksel alan yokluğu ve eğitici kadrosunun olmayışı nedeniyle lisans düzeyinde (dört yıllık) eğitim öğretime ancak 1986-1987 yılında başlayabilmiştir. 27 öğrenci ile çalışmalara başlayan bölümümüz 1992-1993 eğitim - öğretim yılında ikinci öğretime de (gece öğretimi) ilk kez öğrenci almıştır. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik adı altında eğitim veren Yüksekokulda Konaklama İşletmeciliği programı 1998 yılında açılmıştır. 2012 yılında turizm fakültesi kurulduktan sonra konaklama ve seyahat işletmeciliği programları birleştirilmiş ve Turizm İşletmeciliği isimli tek program oluşturulmuştur. Turizm işletmeciliği programı %100 İngilizce örgün, %30 İngilizce örgün ve ikinci öğretim olmak üzere üç programda eğitim öğretimine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Turizm İşletmeciliği bölümünü tamamlayan öğrenciler bir lisans diplomasına sahip olmakla birlikte, alanında etkin donanıma sahip turizm işletmecisi olmaktadır.
Kabul Koşulları
Program ülke genelinde yapılan yükseköğretim yerleştirme sınavları sonuçlarına göre öğrenci almaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrencilerin ilgili alanda üst kademeye geçişi Yükseköğretim Önlisans ve Lisans eğitim öğretim mevzuatına göre yapılır.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler mezun olmak için müfredatta yer alan 240 kredi dersi tamamlamak ve dördüncü sınıfta yer alan işyerinde eğitimini (uygulama eğitimi) tamamlamak zorundadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Turizm İşletmeciliği programı mezunları yurt içinde ve yurt dışında otel işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri, deniz turizmi işletmeleri, animasyon işletmeleri, kongre ve fuar organizasyonları ve kamu kurumlarında istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Quizler,
Ara Sınavlar,
Seminer ve Dönem Ödevleri,
Dönem Projeleri,
Laboratuvar uygulamaları, Saha Çalışmaları
Final Sınavları



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=959