Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, öncelikle çalışma yaşamını ve ilişkilerini, sosyal politika, hukuk, ekonomi, sosyoloji, psikoloji ve siyaset bilimi gibi sosyal bilimlerin çeşitli disiplinlerinin sağladığı bilgi birikiminden de yararlanarak, bölüme özgü amaç sistemleri çerçevesinde incelemektedir. Buna bağlı olarak da programda bu doğrultuda eğitim- öğretim ve uzmanlık bilgisi verilmektedir.


Bölüm Başkanı
Doç. RABİA ÇİZEL
Bölüm Başkanı
Taner AKPINAR
Bölüm Başkanı
CEREN KALFA ATAAY
Bölüm Başkanı
BEYHAN AKSOY
Tarihçe
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin altıncı bölümü olarak Mayıs 2008’de kurulmuştur. Bölümümüzün seçmeli İngilizce hazırlık sınıfını kapsayan beş yıllık eğitim-öğretim programı önerisi, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Ağustos 2009’da onaylanmıştır. 2009-2010 Eğitim öğretim yılında lisans programına ilk öğrencilerini almıştır.
Kazanılan Derece
Çalışma yaşamına ve çalışma ilişkilerine ilişkin risklerin ve sorunların belirlenmesi, incelenmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için ulusal ve uluslararası nitelikte bilimsel üretim yapmak; çalışma yaşamı ve sosyal sorunlara ilişkin farkındalığı artırmak üzere güncel teorik ve pratik gelişmeleri takip ederek araştırma ve tartışma temelinde eğitim vermek; eğitim, araştırma, hizmet ve işbirliği yoluyla toplumun çeşitli kesimlerine katkı sağlamaktır.
Kabul Koşulları
Ulusal merkezi sınav sistemi (YKS) ile eşit ağırlık alanından merkezi atama ile öğrenci kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Akdeniz Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nden başarı ile mezun olanlar, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunlarının kabul edildiği herhangi bir yüksek öğretim kurumunda yüksek lisans ve doktora yapma hakkına sahiptir.
Mezuniyet Koşulları
Her dönem 30 AKTS olmak üzere toplam 240 AKTS ve en az 2,00 Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ile mezuniyet hakkı kazanılmaktadır.
Mezun İstihdam Olanakları
İşçi ve işveren sendikalarında ve konfederasyonlarında eğitim ve toplu iş sözleşmesi uzmanlığı

İşletmelerin insan kaynakları veya personel yönetimi departmanlarında uzman ve yönetici

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda çalışma uzmanı ve denetim elemanı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sosyal güvenlik denetmeni ve müfettiş

Türkiye İş Kurumu’nda istihdam ve meslek uzmanı
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin değerlendirilmesinde Akdeniz Üniversitesi Ders İşlemleri, Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi esas alınmaktadır.

https://wys.akdeniz.edu.tr/storage/files/24/Ders_____lemleri__S__nav_ve_Ba__ar___De__erlendirme_Y__nergesi__24_09_2021_.pdf



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=866