Kamu Yönetimi (İÖ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

1997-1998 Akademik Yılı’nda 3 öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi ve 56 lisans öğrencisi ile eğitim-öğretime başlayan bölümümüz nitelikli bir eğitim hedefiyle yoluna devam etmektedir. Kuruluşumuzun üçüncü yılında lisans eğitiminin yanı sıra yüksek lisans (master) eğitiminin de verilmeye başlandığı Kamu Yönetimi Bölümü, 2003-2004 akademik yılında ise Kamu Yönetimi Doktorları’nı Doktora Programı ile öğrenci yetiştirmeye başlamıştır.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Faruk ATAAY
Tarihçe
Bölümümüz, 1997-1998 Akademik Yılı güz yarıyılında 3 öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi ve 50 lisans öğrencisi ile eğitim-öğretime başlamıştır.
Bölümümüzün kuruluşunun 3. Yılında Bölümümüz Kamu Yönetimi Anabilim Dalı olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı yüksek lisans (master) programı açılmış ve ilk yüksek lisans (master) öğrencileri alınmıştır. 2003-2004 akademik yılında da Anabilim Dalımızda kamu yönetimi doktora programı açılmıştır.
Bölüm ismi 2017-2018 öğretim yılında “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” olarak değiştirilmiştir. Yönetim ve Siyaset Tezsiz Yüksek Lisans programı da aynı yıl Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak açılmıştır.
Kazanılan Derece
Kamu yönetimi öğretimindeki temel hedef, öğrencilerimizin, toplumu anlama ve yorumlama kapasitelerini artırmak, yönetim süreçlerini ve siyasal olayları derinlemesine kavrama ve analiz etme yeteneklerini geliştirmektir. Dileğimiz, sadece siyasal ve toplumsal olayların önemini vurgulayan değil, bunun yanında bu siyasal ve toplumsal olguları bilimsel açıdan değerlendirerek, sorgulayan, analiz eden, yorumlayan ve çözüm üretebilen nitelikli bireyler yetiştirebilmektir.
Kabul Koşulları
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversite yerleştirme sınavında sergilenen başarıya göre bölüme girmeye hak kazanılmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, öğrencilerine Yandal veya Çift Anadal yapma olanağı da tanımaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim ve Hukuk Fakültelerinin tüm bölümleri ve Edebiyat Fakültesi Sosyoloji, Tarih ve Felsefe Bölüm öğrencileri de gerekli koşulları sağladıkları takdirde Bölümde aynı olanaktan yararlandırılmaktadır.
Aynı şekilde gerekli koşulları sağlayan öğrenciler için dikey geçiş imkânının yanı sıra üniversite içinden ya da diğer kurumlardan yatay geçiş imkânı mevcuttur.
Erasmus, Mevlana ve Farabi Programlarıyla, yurtdışında ve yurtiçinde faaliyet gösteren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla üniversitemizde veya diğer üniversitelerde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanından öğrenci kabul eden diğer lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
240 AKTS'yi başarı ile tamamlayan öğrenciler programdan mezun olurlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi diploması ile gerek kamuda (kaymakamlık, idari yargı hakimliği, BDDK, SPK vb. kurumlar) gerekse özel sektörde (bankalar, özel şirketler, basın-yayın ve medya kuruluşları vb. gibi) geniş bir yelpazede iş bulma olanağına sahip olan mezunlarımız, yurtiçi ve yurtdışında ilgili alanlardaki yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek akademik kariyer yapma olanağına da sahiptirler. 2013-2014 öğretim yılında Kamu Yönetimi Bölümü, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) mezunların gösterdiği üstün performansla ulusal düzeyde 6. sıraya yükselmeyi başarmıştır.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, ölçme ve değerlendirme, Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin hükümlerine göre yapılır.



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=863