Makine Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Makine Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Eğitim dili Türkçe olan programda, normal örgün öğretim programı uygulanmaktadır. Programda teorik ve uygulamalı bir makine mühendisliği eğitimi verilmesi temel ilke olarak benimsenmiştir. Öğrenciler son sınıfta teknik seçmeli dersler arasından ders seçerek ilgi alanlarında ek bilgi birikimi elde etme imkanına sahip olmaktadır. Ayrıca son sınıfta bir bitirme ödevi ve bir makine proje dersi kapsamında makine mühendisliği uygulaması yapma imkanı bulmaktadır. 25 gün temel ve 20 gün meslek stajı olmak kaydıyla toplamda 45 iş gününden oluşan iki staj uygulaması ile meslek uygulamalarına hazırlık sağlanmaktadır. Program ile ilgili daha detaylı bilgiye http://makine.akdeniz.edu.tr adresinden ulaşılmaktadır. 


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Afşin GÜNGÖR
BEK Üyeleri
Prof.Dr. Afşin GÜNGÖR
Sekreter
Prof.Dr. Afşin GÜNGÖR
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Afşin GÜNGÖR
Program Başkanı
Prof.Dr. Afşin GÜNGÖR
Tarihçe
- Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği Bölümü 2000 yılında açılmıştır.
- 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında bölüme öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir (22 Şubat 2000 tarihli YÖK Yürütme Kurulu toplantısı).

Kazanılan Derece
- Ulusal ve uluslar arası düzeyde bilimsel saygınlık ve yaratıcı faaliyetler ile tanınmak.
- Kendi alanında özgün düşünme kabiliyetini ve çalışmalarını geliştirecek düzeyde özgüvene sahip mühendisler yetiştirmek.
- Teknolojinin gelişimine paralel olarak diğer mühendislik dallarıyla teknik anlamda bütünlük sağlayacak biçimde birikimin sağlanmasına yardımcı olmak.
- Etkin ve üretime dönük işbirlikleri yaparak kendi kaynaklarını yaratabilen ve ulusal kurumların başvurduğu araştırma-geliştirme ve danışmanlık hizmetlerini sunabilen mühendisler yetiştirmek.
-Mesleki ahlakı göz önünde tutarak, adil ve dürüst olmayı öğretmek ve etik değerlerden ödün vermeyen bir yönetim anlayışı sunabilmek.
Kabul Koşulları
Öğrencilerin programa kayıt olabilmeleri için bir ortaöğretim diplomasına sahip olmaları, bir de yüksek öğretim kurumlarına yerleştirme sınavından ilgili puan türünde yeterli puan almış olmaları gerekir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlarımız istihdam alanları oldukça çoktur. Kendi mühendislik bürolarını açabilirler, kamu ve özel sektörde mesleği ile ilgili bölümlerde yönetim, hizmet, üretim ve tasarım gibi birçok kısımlarda görev alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programımızdaki müfredatta yer alan zorunlu ve seçmeli derslerini başarıyla tamamlayan, zorunlu stajlarını gerçekleştiren ve Akdeniz Üniversitesi lisans eğitim-öğretim yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlayan öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız istihdam alanları oldukça çoktur. Kendi mühendislik bürolarını açabilirler, kamu ve özel sektörde mesleği ile ilgili bölümlerde yönetim, hizmet, üretim ve tasarım gibi birçok kısımlarda görev alabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır.



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=37