Türk Halk Müziği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği

Konservatuvarımızın Türk Müziği Bölümü 2005 tarihinde kurulmuş, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında ise öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Anasanat Dallarından oluşan bölüme özel yetenek sınavı ile lisans seviyesinde öğrenci kabul edilmektedir.



Türk Müziği Bölümü bireysel çalgı eğitimi ve ses eğitiminin yanı sıra çalgı bilgisi, batı müziği solfej ve teorisi, Türk müziği solfej ve teorisi, toplu uygulama ve repertuvar gibi alan dersleriyle desteklenen dört yıllık lisans programını kapsamaktadır. Bölümümüzün misyonu geleneksel müziğimize ve müzik kültürümüze hâkim, dünya müziklerini bilen, yaratıcılığını ve yeteneklerini geliştirebilen, böylece dar kalıplar içerisinde düşünme yanılgısına düşmeksizin üstün bir sahne performansı sunabilen sanatçı adayları yetiştirmektir.


Anabilim Dalı Başkanı
Öğr.Gör. Halis IŞIK
Tarihçe
Konservatuvarımız Geleneksel Türk Müziği Bölümü 2005 tarihinde kurulmuş, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında ise öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Ana Sanat Dallarından oluşan bölüme özel yetenek sınavı ile lisans seviyesinde öğrenci kabul edilmektedir.
Kazanılan Derece
-
Kabul Koşulları
Öğrenciler yüksek öğrenime YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Özel Yetenek Sınavına, YGS'den aldıkları 150 puan ile başvurabilirler. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler Anabilim dalında okumaya hak kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Geleneksel Türk Müziği THM Anasanatdalı mezunları; TRT radyo ve tevizyonlarında ses ve saz sanatçısı, program yapımcısı, Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korolarında ses ve saz sanatçısı olarak, Kültür Bakanlığı Halk Müziği Korolarında ses ve saz sanatçısı olarak, üniversitelerde okutman, araştırma ve öğretim görevlisi olarak, formasyon belgesi almak koşulu ile özel ve resmi ilköğretim ve liselerde öğretmen olarak, Halk Eğitim Merkezlerinde eğitmen olarak istihdam edilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Dersler dönemlik olarak verilmekte olup, verilen eğitim vize ve final sınavları ile değerlendirilmektedir



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=182