Halkla İlişkiler ve Tanıtım - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği

Halkla İlişkiler ve Tanıtım sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda yetişen öğrencilerimiz, alanında uzman, yeterli donanıma sahip yaratıcı birer genç iletişimci olarak bölümümüzden mezun olmaktadır. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi çatısı altında 2001 yılından bu yana faaliyet gösteren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, çağdaş mesleki kodlarla bütünleşen eğitim faaliyetlerini günümüzde de devam ettirmektedir. Öğrenciler, bölümümüz Halkla İlişkiler Atölyesi’nde derslerde öğrendikleri teorik eğitimlerini, eğitim çıktıları olarak paylaşma imkânına da sahip olmaktadır. Bölümümüz ana bilim dalı çatısı altında lisansüstü eğitime yönelik yüksek lisans ve doktora programları da bulunmakta olup, alanında deneyimli akademik kadrosu ile kuramsal eğitimde de adından başarı ile söz ettirmektedir.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Ahmet AYHAN
BEK Üyeleri
Doç.Dr. Zuhal GÖK DEMİR
BEK Üyeleri
Doç.Dr. Fulya ERENDAĞ SÜMER
Tarihçe
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Örgün Öğretim 2000 yılında eğitime başlamıştır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü İkinci Öğretim ise 2012 yılında eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün misyonu alanında uzman ve teknik bilgilere ve toplumsal duyarlılığa sahip, yeterli entelektüel birikim elde etmiş, etik ilkelerden ödün vermeyen iletişim profesyonelleri yetiştirmek.
Kabul Koşulları
Orta öğrenim kurumlarından ÖSYM tarafından yapılan LGS sınavlarında yeterli sözel puanı almak.
Üst Kademeye Geçiş
Bölümü başarıyla tamamlayan öğrenciler diğer yeterlikleri (ales, Y.Dil,) koşullara göre başarılı olmuşlarsa yüksek lisans sınavlarına katılarak lisansüstü öğrenime devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Her dönem ortalama 30 AKTS'lik ders almış olmak sekiz dönem sonunda toplam 240 AKTS'lik derleri başarmış olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunların kamu ve özel sektörde halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, insan kaynakları gibi pek çok alanda istihdamı mümkündür. Diğer taraftan mezunların kendi ajanslarını kurup girişimci olmaları da mümkündür.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar her dönemde dersi veren öğretim üyesi tarafından belirlenen yöntemlerle; yazılı, sunum, ödev ve proje olarak bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı olarak planlanmaktadır. Başarısı olunan derslerden öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanınmaktadır.



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=163