Hemşirelik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Bakanlar Kurulu’nun 13.04.2015 tarih ve 2015/7598 sayılı kararı ile kurulmuş, kuruluşu 06.05.2015 tarihinde 29347 sayılı karar ile Resmi Gazete’de ilan edilmiştir. Fakülte; Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümlerinin açılması amacıyla kurulmuş olup, Hemşirelik Bölümü 2017-2018 yılında 64 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrenci alımına başlamıştır. Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin yaptığı sınavla sayısal puana göre öğrenci alınmaktadır. Fakültemiz Hemşirelik Bölümümüzde ve sekiz Anabilim Dalı bulunmaktadır. Bunlar; Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, İç Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Hemşirelikte Yönetim, Hemşirelik Esasları’dır.

Misyonumuz, toplumun sağlık gereksinimlerine duyarlı, bilimsel gelişmeleri takip edebilen, araştırmalar yapabilen, mesleğinde yetkin, evrensel/kültürel değerlere ve insan haklarına saygılı, uluslararası standartlarda hizmet verebilen sağlık profesyonelleri yetiştirmektir.

Vizyonumuz, sağlık bilimleri alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen, eğitimde, uygulamada, araştırmada ve yönetimde öncü bir program olmaktır.

Programın Amacı

Mezunlar;

1Mezunlarımızn % 80’i ilk iki yıl içinde koruyucu, tedavi edici ve rehabilitasyona yönelik her türlü sağlık hizmetinin uygulandığı alanlarda hemşire olarak istihdam edilir. 

2.Sağlıklı, hasta veya engelli bireylerin değişen sağlık bakım gereksinimlerini bilimsel bilgileri kullanarak belirler, bakımını planlar, uygular ve takip eder.

3. Hemşirelik uygulamalarında, İnsan hakları ve etik ilkeleri gözetir.

4. Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyerek kişisel ve mesleki gelişim süreçlerini devam ettirir. Mezunların %3’ü ilk iki yıl içinde lisansüstü eğitime başlar.



Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi AYSUN ÜNAL
Tarihçe
Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Bakanlar Kurulu’nun 13.04.2015 tarih ve 2015/7598 sayılı kararı ile kurulmuş, kuruluşu 06.05.2015 tarihinde 29347 sayılı karar ile Resmi Gazete’de ilan edilmiştir. Fakülte; Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümlerinin açılması amacıyla kurulmuş olup, Hemşirelik Bölümü 2017-2018 yılında 64 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Lise ve dengi meslek liselerinden mezun olup ÖSYM tarafından belirlenen sayısal puan türünden yeterli puan alma koşuluyla programa kayıt yaptırmaya hak kazanmış olmak gerekir. Ayrıca eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Eğitim dili Türkçedir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu bölümden mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programdan mezun olabilmek için 8 yarıyıl boyunca ders programındaki zorunlu ve seçmeli derslerde başarılı olunması, zorunlu stajların tamamlanması ve asgari 240 AKTS kredinin tamamlanmış olması, en az 2.50 genel ortalamaya ulaşılmış olması istenmektedir. Teorik derslere %70 ve staj uygulamalarına %80 devamlılık gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunları sağlık hizmeti veren tüm sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında; Sağlık Bakanlığına bağlı Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Hastanelerde, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler ve Sağlık birimlerinde çalışabilirler. Ayrıca insanın olduğu her yerde; Okulda, İşyerinde, Huzurevinde, Evde Bakım Merkezlerinde, Sosyal Hizmet Kurumlarında, Turizm Sektöründe çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, ölçme, değerlendirme ve notlandırma Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
(http://oidb.akdeniz.edu.tr/wp-content/uploads/2017/02/Akdeniz-%C3%9Cniversitesi-%C3%96n-Lisans-ve-Lisans-E%C4%9Fitim-%C3%96%C4%9Fretim-ve-S%C4%B1nav-Y%C3%B6netmeli%C4%9Fi-17.09.2017.pdf) uyarınca yapılmaktadır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli "Ders Tanımları"nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1067