Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Bilgisayar Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2011 yılında kurulmuş olup ilk öğrencilerini Bilgisayar Mühendisliği lisans programına 2015 yılında alarak eğitim hayatına başlamıştır. Bölümümüzün amacı bilgisayar bilimleri ve mühendisliği alanında nitelikl eğitim ve etkin araştırma faliyetlerine bulunarak sosyal ve ekonomik boyutta hem ulusal hem de yerel düzeyde katkı sağlamaktır. Antalya Türkiyenin en uluslararası şehirlerinin başında gelmektedir.  Bölümümüzün vizyonuna Antalya'nın konum ve pozisyonuna uygun olarak uluslararası düzeyde en yetkin araştırmaları yaparak bilimsel yetkinliğiylede tanınır olmaktır. Aynı zamanda Antalya dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerin başında gelir. Bu gerçekten yola çıkarak Akdeniz Üniversitesi ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Ingilizce dilinde verdiği eğitimle pek çok Erasmus ve Uluslararası öğrenciyi çekme potansiyeline sahiptir.

Programımız Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği'nin en temel dersleri; Algoritmalar, İşletim Sistemleri, Dijital Tasarım ve Mikroelektronik, Programlama, Yapay Zeka, Web Teknolojileri, Siber Güvenlik, Network, Veri tabanları ve Otomata gibi derslerin yanında, Mühendisliğin temelini oluşturan Olasılık, Matematik, Fizik ve Doğa bilimleri derslerini öğretmektedir.

Bölümümüzde Donanım, Yazılım ve Bilgisayar Bilimleri olmak üzere 3 anabilim dalı bulunmaktadır.

Bölüm mezunları, ülkemiz ve yabancı ülke endüstrisinde, çeşitli üniversitelerde, kamu ve özel kurum-kuruluşlarda, araştırma enstitülerinde farklı kademelerde Bilgisayar Mühendisi ve Bilgisayar Bilimcisi olarak görev alabilmektedir.

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Ümit Deniz Uluşar
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Alper Bilge
Tarihçe
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2011 yılında kurulmuştur. 2015 yılında ilk defa lisans programı için öğrenci kabul etmeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Bilgisayar Mühendisi
Kabul Koşulları
Programımıza kabul koşullarına Akdeniz Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasında Yönetmelikler ve Yönergeler Menüsünde belirtilen "Akdeniz Üniversitesi ÖnLisans–Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" linkinden ulaşılabilir.

http://oidb.akdeniz.edu.tr/yonetmelik-ve-yonergeler/
Üst Kademeye Geçiş
Programımızda üst kademeye geçiş için detaylı bilgiye Akdeniz Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasında Yönetmelikler ve Yönergeler Menüsünde belirtilen "Akdeniz Üniversitesi ÖnLisans–Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" linkinden ulaşılabilir.

https://oidb.akdeniz.edu.tr/tr/yonetmelik_yonerge_ve_mevzuatlar-5816
Mezuniyet Koşulları
Bilgisayar Mühendisliği lisans programı 240 (AKTS) krediden oluşmaktadır. Öğrencilerin bu programdan mezun olabilmeleri için, en az, lisans programında belirtilen 240 krediyi başarmaları gerekmektedir. İlk yılda öğrenciler mühendisliğin temel derslerini almaktadırlar. İki üç ve dördüncü yıllarda bölüm dersleri ağırlıklı eğitim verilmektedir. İkinci ve üçüncü eğitim-öğretim yılları yaz dönemlerinde 5’er haftalık (25 iş günü) iki ayrı staj yapmaları gerekmektedir. Bu stajlardan öğrencilerin gerek çalıştığı iş yerinden ve gerekse staj sonrasında bölüme teslim edecekleri staj raporlarından olumlu değerlendirme almaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bilgisayar kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde bilgisayar mühendisleri, eğitim, endüstri, ticaret, hizmet, danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren özel kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında, bankalarda, üniversitelerde, bilgisayar donanımı ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda çalışabilirler. Ülkemizde bilgisayar mühendislerinin çalışma alanları, donanım teknolojisini tasarlama ve üretmeden çok yazılım teknolojisi üzerine yoğunlaşmıştır. Bilgisayar Mühendisliği ülkemizde istihdamı en kolay mühendisliklerinden biridir. Ülkemizin Avrupa Birliği’ne girme sürecinde olması ve kalifiye yazılımcı ücretlerinin Avrupa’dan düşük olması nedeniyle bölüm mezunlarının uzun yıllar istihdam problemi yaşamayacakları tahmin edilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Programımızda Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme Akdeniz Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasında Yönetmelikler ve Yönergeler Menüsünde belirtilen "Akdeniz Üniversitesi ÖnLisans–Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" linkinden ulaşılabilir.

https://oidb.akdeniz.edu.tr/tr/yonetmelik_yonerge_ve_mevzuatlar-5816



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1040