Yönetim Bilişim Sistemleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, bilişim teknolojileriyle ve işletme yönetiminin bir araya geldiği çoklu bir disiplindir. Günümüzde bilişim alanındaki gelişmelerin işletme bilimine kattığı yeniliklerle çok daha etkin ve verimli karar verme süreçleri oluşmuştur.

İşletme enformatiği bölümüne Türkçe Matematik puan türünden öğrenci alınmakta olup eğitim dili Türkçedir. Bölümün bilgisayar bilimleri alanındaki tüm dersleri bilgisayar laboratuvarlarında yapılacaktır. Bölümümüz bilgisayar bilimleri ve işletme yönetimi alanlarındaki teorik ve uygulamalı derslerden oluşan kapsamlı ve güncel akademik müfredata sahiptir.

Mezunlarımız kamu ve özel sektörlerinde yazılım, bankacılık, turizm, lojistik, finans kuruluşları, eğitim, sağlık gibi birçok sektörde iş olanağı bulmaktadırlar.

Mezunlarımız işletme enformatiği, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği olmak üzere her alanda yüksek lisans ve doktora yapabilirler.

Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Hale ALAN
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Hale ALAN
Tarihçe
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, 2020-2021 öğretim yılında itibaren 30 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, “Lisans Diploması” almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Her alanda yüksek lisans, doktora programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS ders alması ve programdaki tüm derslerini başarmış olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız, bilgiye dayalı olarak iş yapan her türlü kurum/kuruluş ve şirkette (Bankacılık, Telekom, lojistik, sağlık, turizm vb.), medya kuruluşlarında, ajanslarda, sosyal medya ve ilgili kuruşlarda, kısaca verinin bilgiye dönüştürülüp kullanıldığı her alan ve sektörde rahatlıkla iş bulabilmektedirler.

Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir.



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=10303