Rekreasyon Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Rekreasyon Yönetimi programı, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan Manavgat Matso Turizm Fakültesi içerisinde yürütülmektedir. 8 yarıyıllık eğitim öğretim dönemini kapsamaktadır. Rekreasyon alanına yönelik iki yabancı dil bilen rekreasyon, turizm, işletmecilik bilgisine sahip kalifiye işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Ebru GÖZEN
Tarihçe
Rekreasyon Yönetim Bölümü 2012 yılında kurulmuş ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır. Eğitim dili Türkçedir.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Rekreasyon Yönetimi lisans diploması verilmektedir.
Kabul Koşulları
Rekreasyon Yönetimi bölümü YKS’den TS-2 puanına göre öğrenci almaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlar gerekli koşulları sağlamaları halinde (ALES, YDS, TOEFL gibi merkezi sınavlardan gerekli puanları almaları, sektör deneyimine sahip olmaları) herhangi bir üniversitenin rekreasyon, turizm alanlarıyla ilgili bir programında yüksek lisans ve doktora yapabilecekler, aynı zamanda gerekli koşulları sağlamaları şartıyla öğretim elemanı olarak da çalışabileceklerdir.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan ( toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan öğrencilere Rekreasyon Yönetimi Lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olacak öğrenciler öncelikle almış oldukları eğitim ile rekreasyon işletmeleri başta olmak üzere, diğer turizm işletmeleri içerisinde yer alan ve rekreasyon faaliyetlerini yürütebilecek orta ve üst düzey yönetici pozisyonunda istihdam olanaklarına sahiptirler. Ayrıca bölüm mezunlarından, Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) yeterli puanı alanlar, kamu kurumlarında da istihdam edilebileceklerdir. Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlar gerekli koşulları sağlamaları halinde (ALES, YDS, TOEFL gibi) merkezi sınavlardan gerekli puanları almaları, sektör deneyimine sahip olmaları) herhangi bir üniversitenin alanlarıyla ilgili bir programında öğretim elemanı olarak çalışabileceklerdir. Pedagojik formasyonun tamamlanması koşulu ile mezun öğrencilerin öğretmenlik yapma fırsatı da bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir dersin başarı notu, Senato tarafından kabul edilen Sınav ve Başarı Değerlendirme esaslarına göre; Bağıl Değerlendirme Sistemi ve Mutlak Değerlendirme Sistemlerinden birisi ile aşağıdaki şekilde harfli başarı notu ve başarı katsayısına dönüştürülür:
Başarı değerlemesi Harfli başarı notu Başarı katsayısı
Mükemmel AA 4.00
Çok iyi BA 3.50
İyi BB 3.00
Orta CB 2.50
Geçer CC 2.00
Başarısız DC 1.50
Başarısız DD 1.00
Başarısız FD 0.50
Başarısız FF 0.00
Başarısız (Yıl/yarıyıl sonu sınavına girmedi) SG 0.00
Başarısız (Devamsız) D 0.00
Başarısız (Başarısız Çalışma) BÇ 0.00
Mazeretli MZ --
Devam ediyor DE --



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=10147