Turizm İşletmeciliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
Turizm İşletmeciliği Bölümünün misyonu temel işletmecilik ve turizm meslek bilgi ve becerisine sahip bireyler yetiştirmek, bilimsel ve sektörel araştırmalar yapmak ve projeler üretmektir.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Ramazan EREN
Tarihçe
Manavgat Turizm Fakültesi Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 2016 yılında kurulmuş. Turizm işletmeciliği bölümü 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Fakülteye kabul ve kayıt Yükseköğretim Kanunu ve kuralları çerçevesinde düzenlenir. Öğrenciler, fakülteye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre kabul edilirler. Fakülteye kabul için yeterli puanı almış ve bölüme yerleşmiş adayların kayıtları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen tarihlerde fakülte bünyesinde yapılır. Ayrıca öğrenciler elektronik olarak www.turkiye.gov.tr adresinden kayıt yapabilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Turizm İşletmeciliği alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları için, ulaştırma işletmeleri, seyahat acentaları, yiyecek içecek işletmeleri, konaklama işletmeleri, müzeler ve milli parklar gibi işletmelerde çok çeşitli iş olanakları bulunmaktadır. Mezunların Çalışma Alanları
1. Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Garson, Resepsiyon Şefi, Resepsiyonist, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik pozisyonlarda çalışma imkânı.
2. Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. işlerde çalışma imkânı.
3. Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkânı.
4. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çeşitli kademelerinde görevler, kamuya ait turistik tesislerde iş imkânları.
5. Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı.
6. Eğitim Bilimleri alanında ek olarak öğretmenlik eğitimi alan mezun öğrenciler için ortaöğretim kurumlarında meslek dersi öğretmeni olma fırsatı da bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler kayıt oldukları her ders için en az üç farklı ölçme sınavına katılmaktadır. Bu üç ölçme sınavı ikisi dönem içinde birisi ise dönem sonunda olacak şekilde düzenlenir. Sınavlarda öğrencilerin başarılı olabilmesi için bağıl değerlendirme yoluyla belirlenen geçer bir not almaları gerekmektedir. Akdeniz Üniversitesinin ilgili yönetmeliği gereği uygulanan değerlendirme notları sistemi aşağıda listelenmiştir.
(1) Mutlak değerlendirme sistemi ya da bağıl değerlendirme sistemi esas alınarak
başarı notları harfli başarı notlarına dönüştürülür.
(2) Öğrencinin başarı durumuna ilişkin;
a) AA, BA, BB, CB ve CC harf notları başarılı,
b) DC, DD, FD, FF, SG, BÇ ve D harf notları başarısız harf notlarıdır.
(3) Mezuniyet aşamasında genel ağırlıklı not ortalaması 2.50 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf
notları, genel ağırlıklı not ortalaması 2.75 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı
sayılarak CC harf notuna dönüşür ve mezun olurlar.



https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=10141