Su Ürünleri Fakültesi Bilgi Paketi Tanımları

Akdeniz Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, 12.08.1998 tarihli ve 98/11641 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 2547 sayılı Yükseköğretim kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulunun Yürütme Kurulu Kararları ile fakültemiz bünyesinde 1999 yılında Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü ve İçsular Biyolojisi Anabilim dalı, 2000 yılında da Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümleri ile Balıkçılık Temel Bilimleri, Deniz Biyolojisi, Yetiştiricilik, Hastalıklar, Avlama Teknolojisi ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalları kurulmuştur. Fakültemiz 2001 Eğitim-Öğretim yılında Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğretimine, 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında  Lisans öğretimine, 2005 yılında da doktora öğretimine başlamıştır. 2011 yılında 4600 metre karelik kapalı alana sahip yeni binasına taşınmıştır.

Su Ürünleri Fakültesinin Misyonu

       Yeni teknolojiler geliştirmek ve uygulamak,

       Sektör sorunlarını belirlemek ve çözümüne yönelik projeler geliştirmek,

       Av araç ve gereçlerinin modernizasyonu, Avrupa Birliği (AB) Ortak Balıkçılık Politikası kapsamında ülke ve bölge balıkçılığının gelişmesine yönelik mevcut metotların güncellenmesi ve stokların korunmasına ilişkin araştırmaları yapmak,

       Sulak alanların korunması, biyoçeşitliliğinin belirlenmesi ve türlerin devamlılığının sağlanması için araştırmalar yapmak,

       Su ürünleri sektöründe çalışan personelin eğitimine yönelik faaliyetlerde bulunmak,

Su Ürünleri Fakültesinin Vizyonu

“Su Ürünleri Mühendisliği alanında donanımlı, konularında uzman, yaratıcı, girişimci, kendine güveni tam, çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin araştırma-geliştirme (AR-GE) çalışmaları yaparak, bilgi üreten ve alanında lider bir kurum olmaktır.”





https://obs.akdeniz.edu.tr/oibs/bologna/facAbout.aspx?lang=tr&curOp=facAbout&curUnit=21