Akdeniz
Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, 12.08.1998 tarihli ve 98/11641 sayılı
Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 2547
sayılı Yükseköğretim kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca
Yükseköğretim Kurulunun Yürütme Kurulu Kararları ile fakültemiz bünyesinde 1999
yılında Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü ve İçsular Biyolojisi Anabilim dalı,
2000 yılında da Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Avlama ve İşleme
Teknolojisi Bölümleri ile Balıkçılık Temel Bilimleri, Deniz Biyolojisi,
Yetiştiricilik, Hastalıklar, Avlama Teknolojisi ve İşleme Teknolojisi Anabilim
Dalları kurulmuştur. Fakültemiz 2001 Eğitim-Öğretim yılında Su Ürünleri
Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğretimine, 2002-2003
Eğitim-Öğretim yılında Lisans öğretimine, 2005 yılında da doktora
öğretimine başlamıştır. 2011 yılında 4600 metre karelik kapalı alana sahip yeni
binasına taşınmıştır.
Su Ürünleri Fakültesinin Misyonu
•
Yeni teknolojiler geliştirmek ve uygulamak,
•
Sektör sorunlarını belirlemek ve çözümüne
yönelik projeler geliştirmek,
•
Av araç ve gereçlerinin modernizasyonu,
Avrupa Birliği (AB) Ortak Balıkçılık Politikası kapsamında ülke ve bölge
balıkçılığının gelişmesine yönelik mevcut metotların güncellenmesi ve stokların
korunmasına ilişkin araştırmaları yapmak,
•
Sulak alanların korunması, biyoçeşitliliğinin
belirlenmesi ve türlerin devamlılığının sağlanması için araştırmalar yapmak,
•
Su ürünleri sektöründe çalışan personelin
eğitimine yönelik faaliyetlerde bulunmak,
Su Ürünleri Fakültesinin Vizyonu
“Su Ürünleri Mühendisliği alanında donanımlı,
konularında uzman, yaratıcı, girişimci, kendine güveni tam, çözüm üretebilen
bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin araştırma-geliştirme
(AR-GE) çalışmaları yaparak, bilgi üreten ve alanında lider bir kurum olmaktır.”